Måleri

Mitt måleri innehåller oftast mycket färg, form och rörelse. Betraktaren ska beröras, tolka och se motivet på sitt eget sätt. Motiven handlar ofta om starka, modiga, envisa tjejer som alltid är ”på väg”, men även om sorg och saknad, blandat med glädje.

”Jag jobbar med en hel del symboler för tankar och känslor och lägger in många pusselbitar av mig själv i penseldragen”

Karin Söderqvist2015 – Akrylmålningar på Restaurang Jungfrusund

Under några månader from augusti 2014 visades ett urval av mina akrylmålningar på Restaurang Jungfrusund på Ekerö.


Utställning MLG Gallery mars 2014

Under hela mars 2014 ställde jag ut på MLG gallery på Skånegatan i Stockholm. Text från galleriets utställningsmaterial:

Karin Söderqvist, född 1972 och uppvuxen i Stockholm. Karin har studerat på bl.a. Konstskolan i Stockholm och på Forsbergs reklamskola. Hon jobbar med det konstnärliga i flera olika uttryck, och vill inte fastna i någon speciell teknik eller form, men på senaste tiden har akrylmåleri och foto inspirerat mest.

Karins måleri innehåller oftast mycket färg, form och rörelse. Betraktaren ska beröras, tolka och se motivet på sitt eget sätt. Utställningen ”Systrar” handlar mycket om starka, modiga, envisa tjejer som alltid är ”på väg”, även om sorg och saknad, blandat med glädje.

”Jag jobbar med en hel del symboler för tankar och känslor och lägger in många ”pusselbitar” av mig själv i penseldragen” – Karin Söderqvist.

Karin har målat och tecknat sedan hon var liten och har genom åren medverkat i flera utställningar, och ”Systrar” på MLG gallery blir den 8:e. Hon har även ställt ut sina tavlor i Konstringen på Mälaröarna under några år.

Karin driver egna företaget artgraphic sedan 2003, inom grafisk form, foto, illustration och webbdesign. Hon har även arbetat en hel del med barnillustrationer i olika former.